Bardzo wczesna odmiana, polecana
do uprawy z rozsady w odkrytym gruncie i pod osłonami. Owoce duże, kuliste lub
kulisto-jajowate, o początkowo zielonej, później żółtej skórce. Miąższ czerwony,
jędrny, soczysty i bardzo słodki. Rośliny płożące, o pędach do 2 m długości,
odznaczają się wysoką tolerancją na mączniaka rzekomego i właściwego. Nasiona
wysiewać od połowy kwietnia do początku maja do doniczek o średnicy 7-8 cm. W
temp. 20-24°C wschody trwają ok. 2 tygodnie. Rozsadę z 4-5 liśćmi wysadzać do
gruntu w drugiej połowie maja, w rozstawie 1 x 1 m, najlepiej w dołki wyłożone
dobrze rozłożonym obornikiem lub kompostem. Uprawiać w miejscu nasłonecznionym,
osłoniętym, na glebie żyznej i wilgotnej.
Udostępnij to porównanie znajomym: