Odmiana pochodzenia amerykańskiego. Wczesna(letnia),dojrzewa w II połowie lipca; owoc średniej wielkości, kulisto-spłaszczony; skórka zielonkawożółta z czerwonym rozmytym rumieńcem pokrywającym ponad połowę powierzchni owocu; miąższ kremowy.
Odmiana pochodzenia amerykańskiego. Wczesna(letnia),dojrzewa w II połowie lipca; owoc średniej wielkości, kulisto-spłaszczony; skórka zielonkawożółta z czerwonym rozmytym rumieńcem pokrywającym ponad połowę powierzchni owocu; miąższ kremowy.
Odmiana niemiecka. Późnozimowa; dojrzewa w połowie października; owoc duży, stożkowaty, skórka zielonkawożółta, cała pokryta ciemnoczer-wonym rozmytym rumieńcem; miąższ biało-zielonkawy, ścisły, soczysty, kwaskowaty, smaczny.
Odmiana niemiecka. Późnozimowa; dojrzewa w połowie października; owoc duży, stożkowaty, skórka zielonkawożółta, cała pokryta ciemnoczer-wonym rozmytym rumieńcem; miąższ biało-zielonkawy, ścisły, soczysty, kwaskowaty, smaczny.
Odmiana o silnym wzroście, korona szeroka, kulista. Owoce średniej wielkości, kuliste, nieco spłaszczone, żebrowane. Skórka koloru żółtego pokryta prążkowanym, ciemnoczerwonym rumieńcem. Miąższ biały, nieco zielonkawy, soczysty, słodko-winkowaty.
Odmiana o silnym wzroście, korona szeroka, kulista. Owoce średniej wielkości, kuliste, nieco spłaszczone, żebrowane. Skórka koloru żółtego pokryta prążkowanym, ciemnoczerwonym rumieńcem. Miąższ biały, nieco zielonkawy, soczysty, słodko-winkowaty.